Карпа, Цілик, Любка: інтерв’ю з MERIDIAN CZERNOWITZ на Суспільне Культура

Карпа, Цілик, Любка: інтерв’ю з MERIDIAN CZERNOWITZ на Суспільне Культура

15 вер. 2022

Щодня з 19 по 25 вересня о 22:30 телеканал Суспільне Культура транслюватиме серію публічних інтерв’ю з топовими українськими письменниками, записаних на Міжнародних поетичних читаннях Meridian Czernowitz 2022. 

У кожному інтерв’ю циклу «Суспільне Культура на MERIDIAN CZERNOWITZ» — розмова про сенси й підоснови сучасних історичних подій, особистий досвід переживання воєнної реальності й творчість у час війни від знакових особистостей в українській культурі.  

Інтерв’ю проводили виконавча продюсерка Радіо Культура, перекладачка та письменниця Ірина Славінська і ведуча Радіо Культура, письменниця й поетеса Олена Гусейнова.

«З початку повномасштабного вторгнення телеканал Суспільне Культура має однією з наріжних цілей робити видимими дієвців, які є основою українського культурного спротиву. І раніше офлайнові події були важливими епіцентрами, що фіксували актуальні процеси й цементували наш цивілізаційний вибір, нині ж кожна така подія набула обрисів маніфесту нашої стійкості та вітальності.

Ефект присутності, який ми створимо для глядачів, і важливі діалоги, донесені до широкого загалу, — ще один дієвий метод закріпити нашу готовність до спротиву на довгій дистанції, нашу віру в перемогу та нашу перспективу як держави з потужною культурою, суголосною викликам сучасності, на вістрі яких перебуваємо. А ще — чергове свідчення подвигів ЗСУ, завдяки яким такі події можливі у країні в стані повномасштабної війни», — наголошує виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура Лук’ян Галкін.

Читайте також: «Ця війна — за незалежність»: Фоззі і Фагот дали інтерв’ю «Культурному інстинкту»

Дивіться: 

  • 19 вересня о 22:30 — Суспільне Культура на MERIDIAN CZERNOWITZ. Андрій Любка
  • 20 вересня о 22:30 — Суспільне Культура на MERIDIAN CZERNOWITZ. Ірена Карпа
  • 21 вересня о 22:30 — Суспільне Культура на MERIDIAN CZERNOWITZ. Олександр Бойченко
  • 22 вересня о 22:30 — Суспільне Культура на MERIDIAN CZERNOWITZ. Катерина Калитко.
  • 23 вересня о 22:30 — Суспільне Культура на MERIDIAN CZERNOWITZ. Ігор Померанцев.
  • 24 вересня о 22:30 — Суспільне Культура на MERIDIAN CZERNOWITZ. Ірина Цілик
  • 25 вересня о 22:30 — Суспільне Культура на MERIDIAN CZERNOWITZ. Андрій Бондар

Також цикл інтерв’ю «Суспільне Культура на Meridian Czernowitz» можна буде побачити на діджитал-платформах Суспільного. 

Нагадаємо, що Суспільне Мовлення — генеральний інформаційний партнер Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz 2022. 

Суспільне Культура — загальнонаціональний телеканал для культурного дозвілля. Кіно, театр і музика, цікаві програми про мистецтво, спецпроєкти та ефіри наживо з головних культурних та мистецьких подій країни.