Найцікавіше з Meridian Czernowitz — на Суспільному

Найцікавіше з Meridian Czernowitz — на Суспільному

1 вер. 2022

Суспільне Мовлення — генеральний інформаційний партнер Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz 2022

Суспільне Чернівці як регіональний медіапартнер розгорне на локаціях фестивалю виїзну телестудію для трансляцій читань наживо та в записі. Радіопартнер події — Радіо Культура — вестиме радіотрансляції з Meridian Czernowitz, а Суспільне Культура як телевізійний партнер покаже найцікавіші культурні події на всю Україну. З програмою Міжнародних поетичних читань можна ознайомитися за посиланням.

«Цього року представництво Суспільного мовника на Міжнародних поетичних читаннях Meridian Czernowitz 2022 є, мабуть, найбільшим за роки співпраці. Ми організовуємо трансляції для Радіо Культура, телеканалу Суспільне Чернівці, Українського Радіо Буковина та телеканалу Суспільне Культура, — розповідає продюсер Суспільне Чернівці Максим Волошин. — Я впевнений, що така подія необхідна для того, аби зараз дати людям можливість “видихнути” й перезавантажитися. Наше здоров’я і рівновага психоемоційного стану потрібні, щоб цю країну відновити, а заглиблення у творчість, літературу цьому неабияк може посприяти».

Зокрема, команда Суспільного мовника з 2 до 4 вересня в межах Meridian Czernowitz, інформаційно підтримає серію публічних інтерв’ю «Діалоги про війну» за участі Андрія Любки, Ірини Цілик, Ігоря Померанцева, Андрія Бондаря та Катерини Калитко. Письменники й письменниці говоритимуть про війну, культурний фронт і про те, як народжується творчість під час війни. Модеруватимуть ці розмови — виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська, ведуча Радіо Культура Олена Гусейнова та ведуча телеканалу Суспільне Культура Єлизавета Цареградська

«Радіо Культура знає, що навіть у часи війни важливою є можливість дотримуватися рутини — наприклад, власних звичок. Україна не здається без бою: ми боронимо не лише квадратні метри власної землі, але й власний культурний простір. Однією з важливих культурних звичок для нашої аудиторії є можливість почути наші виїзні радіоефіри та публічні інтерв’ю. І ми разом боремося за те, щоби цю звичку зберегти, — говорить виконавча продюсерка Радіо Культура Ірина Славінська. — Цього року через непросту воєнну ситуацію чимало людей не зможуть особисто долучитися до мистецьких подій у різних регіонах України. Тож Радіо Культура допоможе надолужити цю прогалину, почути голоси улюблених письменників і письменниць. Звичайно, ця робота була б неможливою без синергії всіх причетних колег із Суспільного мовника».

Спеціально для публічних інтерв’ю учасників та учасниць поетичних читань, організатори фестивалю розгортають локацію на вулиці Ольги Кобилянської, звідки працюватиме виїзна студія Суспільного. Записи інтерв’ю згодом покажуть на Суспільне Чернівці та Суспільне Культура. 

«З початку повномасштабного вторгнення телеканал Суспільне Культура має однією з наріжних цілей робити видимими дієвців, що є основою українського культурного спротиву. І раніше офлайнові події були важливими епіцентрами, що фіксували актуальні процеси та цементували наш цивілізаційний вибір, нині ж кожна така подія набула обрисів маніфесту нашої стійкості та вітальності. 

Ефект присутності, який ми створимо для глядачів, і важливі діалоги, донесені до широкого загалу, — ще один дієвий метод закріпити нашу готовність до спротиву на довгій дистанції, нашу віру в перемогу та нашу перспективу як держави з потужною культурою, суголосною викликам сучасності, на вістрі яких перебуваємо. А ще — чергове свідчення подвигів ЗСУ, завдяки яким такі події можливі у країні в стані повномасштабної війни», — наголошує виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура Лук’ян Галкін.

2 вересня у прямому ефірі міжрегіонального проєкту «Суспільне. Спротив» команда Суспільне Чернівці розповість про старт Meridian Czernowitz 2022. Трансляцію публічних інтерв’ю дивіться наживо на фейсбук-сторінках Радіо КультураСуспільне ЧернівціMeridian Czernowitz, а також слухайте на Українському Радіо Буковини 2 вересня о 17:35 та 4 вересня о 12:35, а на Радіо Культура 3 та 4 вересня о 16:00. Згодом інтерв’ю також можна буде переглянути на регіональних телеканалах Суспільного.

Журналісти Суспільне Новини готують  репортажі із локацій заходу, які можна буде побачити на ютуб-каналі Чернівецької філії Суспільного, сайті, а фоторепортажі — в інстаграм та телеграм-каналі Суспільне Чернівці.

Під час заходу будуть дотримані усі правила безпеки. У випадку оголошення повітряної тривоги, події призупинять до її відбою, а гостям запропонують перейти до укриття. 

Нагадаємо, що Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

Оперативні новини від Суспільне Чернівці — на сайті Суспільне | Новини та на діджитал-платформах:

o   телеграм-каналі

o   фейсбук-сторінці 

o   інстаграм-сторінці 

o   ютуб-каналі