В топі музичних чартів: інтерв’ю Суспільне Чернівці з Chico і Qatoshi

В топі музичних чартів: інтерв’ю Суспільне Чернівці з Chico і Qatoshi

3 сер. 2022

Журналістка Суспільне Чернівці Христина Тимофійчук взяла інтерв’ю у виконавців Chico та Qatoshi. Музиканти написали трек «Орка тіло ляже в ґрунт, допоможе ЗСУ», який потрапив у топ музичних чартів та набрав понад 7 мільйонів переглядів на YouTube. До повномасштабного вторгнення чернівчанин Микола Сопронюк (Qatoshi) вів розважальний блог в Instagram, а Роман Коваленко (Chico) писав біти для українських та російських виконавців. Зараз вони записують треки разом, збирають повні зали на благодійних концертах і купують авто для ЗС. 

«Музика Chico & Qatoshi чи не найпопулярніша зараз серед української аудиторії, їхні пісні об’єднали різні категорії слухачів. Ми вирішили розпитати у виконавців про те, як вони писали ці треки, та й взагалі про перехід від розважального контенту до пісень про ЗСУ. На інтерв’ю Chico & Qatoshi хоч багато жартували, проте поміж цих жартів, склалася серйозна розмова про сьогоднішній стан справ патріотизм, волонтерство, допомогу армії», каже Христина Тимофійчук.

Про те, як створюють треки, які переспівують самі військові, волонтерство та підписників з Росії — дивіться в інтерв’ю виконавців Суспільному. 

Суспільний мовник на Буковині — це телеканал Суспільне Чернівці та Українське Радіо Буковина, а також діджитал-платформи:

 

Українське Радіо Буковина мовить через проводову мережу, онлайн та на FM-частотах: 

  • Чернівці – 91,8 FM
  • Новодністровськ –106, 6 FM;
  • Путила – 107,0 FM