Головне за добу 一  Суспільне Чернівці запускає дайджест румунською

Головне за добу 一 Суспільне Чернівці запускає дайджест румунською

29 чер. 2022

Події України та чим живе Буковина 一 щодня у телеграм-каналі Суспільне Чернівці виходитиме добірка головного за день, перекладена румунською мовою. Підписатися на канал можна за посиланням: https://t.me/suspilne_uzhhorod

Суспільне мовить в теле, радіо-ефірах та на платформах діджитал 11-ма мовами для національних спільнот з різних регіонів країни. Розширення мовного різноманіття важливо як для спільнот у контексті отримання правдивої інформації, так і для збереження української оптики у світі. 

Саме тому в телеграм-каналі Суспільне Чернівці з’явиться щоденний дайджест важливих новин світу, України та актуальна інформація румунською мовою для однієї з найбільших українських національних спільнот регіону. 

«Головна мета — бути ближчими до наших читачів. Оскільки в Чернівецькій області компактно проживає румунська спільнота, тепер щодня робитимемо добірки новин про місцеві події румунською. Маємо змогу це робити разом з відділом нацспільнот, який займатиметься перекладом, а також пропонуватиме актуальні новини з життя румунської спільноти в регіоні», 一  каже Алла Подлєсна шефредакторка новин Суспільне Чернівці.

Також читайте добірку новин угорською, щодня на телеграм-каналі Суспільне Ужгород.

Читайте також: Головне про Крим — щоп’ятниці в марафоні «Суспільне. Спротив»

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

Суспільне — єдине медіа в Україні, яке створює проєкти українською мовою про національні спільноти й корінні народи України та мовами нацспільнот, які є невіддільною частиною українського народу.

Координаційний центр мовлення національних меншин Суспільного забезпечує інформаційні права нацспільнот та корінних народів України. Завданнями Центру є сприяння збереженню та використанню мов нацменшин, знайомство соціуму з їхніми культурами, а також створення, розвиток й поширення контенту про національні спільноти та корінні народи. Команда Центру співпрацює з редакціями Суспільного, що виготовляють проєкти мовами нацспільнот в Ужгороді, Чернівцях та Одесі: координує та консультує їх. У своїй діяльності команда Суспільного мовника керується Концепцією мовлення з тематики національних меншин Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Читайте оперативні новини від Суспільне Буковини — на сайті Суспільне | Новини та на діджитал-платформах:

 телеграм-каналі

 фейсбук-сторінці 

 інстаграм-сторінці 

 ютуб-каналі