Контент для українських дітей від німецького суспільного мовника: що і де дивитися

Контент для українських дітей від німецького суспільного мовника: що і де дивитися

21 бер. 2022

Німецький суспільний мовник ARD створив інтернет-сторінку для дітей з України, які виїхали внаслідок повномасштабного вторгнення росії. Серед програм: передачі українською, мультики з українськими субтитрами та німецька мова для дітей в ігровій формі.

Читайте також: Благодійний концерт в Австрії «Стоїмо з Україною» — наживо з віденського стадіону

  • Передачі для дітей українською мовою

Українські діти, котрі через війну тимчасово переїхали в інші країни, у тому числі до Німеччини, після часто складного переїзду мають знайомитися з чужою державою та чужою мовою. Тому ARD переклав передачі для дітлахів українською, щоб полегшити інтеграцію дітей в іншу країну.

  • Небагатослівні програми з українськими субтитрами

На інтернет-сторінці для дітей з України можна переглянути дитячі програми, зокрема мультсеріали «Баранчик Шон», «Маленький кріт» та «Протерти і витерти». Програми доступні з українськими субтитрами й часто містять лише звуки та музику, без слів. 

  • Вивчаймо німецьку мову зі шкарпеткою

Також у медіатеці є передача «Німецька зі шкарпеткою». Вона допомагає дітям вивчати німецьку мову в ігровій формі з ведучою Естер та червоною шкарпеткою, що розмовляє.

  • «Передача з мишеням» українською

Також для українських дітей доступні пізнавальні історії з «Передачі з мишеням». Західнонімецький мовник WDR, що входить до складу ARD, запустив пізнавальні відеоролики для дітей про навколишній світ українською мовою.

Водночас для дорослих український Суспільний мовник пропонує спільний інформаційний марафон з усіма медіагрупами країни — UAразом, що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ.

Інформаційний марафон Суспільного продовжується одночасно на:

Усі канали Суспільного радіо слухайте в мобільному застосунку suspilne.radio та на сайті ukr.radio. З 13 березня в мобільному застосунку «Дія» стала доступною функція «Дія Радіо». Відтепер можна безоплатно та цілодобово слухати ефір Українського Радіо у мобільних телефонах.

Нагадаємо, з 17 березня щобудня з 19:00 до 23:00 в ефірі усіх регіональних телеканалів Суспільного виходить міжрегіональний телемарафон «Суспільне. Спротив» — 4 години прямого ефіру, новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.