9 березня у Швейцарії оголосили Національний день солідарності з Україною

9 березня у Швейцарії оголосили Національний день солідарності з Україною

9 бер. 2022

У середу, 9 березня, благодійна організація Швейцарії Swiss Solidarity спільно з швейцарським суспільним мовником SRG SSR оголосили Національний день солідарності з народом України для збору благодійних пожертв від небайдужих громадян Швейцарії на гуманітарну допомогу українцям, які постраждали через російську агресію.

Читайте також: Українське Радіо цілодобово транслюють у Грузії та ще шести країнах Європи

«Ми надзвичайно зворушені солідарністю, яку народ Швейцарії виявляє до українського народу протягом останніх днів. Ця війна глибоко впливає на всіх нас, і тому ми хочемо скеровувати цю хвилю солідарності і повної підтримки в життєво важливу гуманітарну допомогу», — зазначила Мірен Бенгоа, директор Swiss Solidarity.

Упродовж дня швейцарський мовник SRG SSR та регіональні ЗМІ інформуватимуть про можливість усіх охочих зробити благодійну пожертву в телефонному режимі або через донат. В благодійній кампанії також беруть участь знаменитості та волонтери.

Основну гуманітарну допомогу — продукти, житло, засоби гігієни та медичне обслуговування — спрямують для вимушених біженців у країнах, що межують з Україною. Для цього найближчими днями до польського кордону прибудуть менеджери гуманітарних програм організації Swiss Solidarity, щоб забезпечити цілеспрямовану гуманітарну допомогу. 

Читайте також: UA: ПЕРШИЙ інформує на литовському, польському телебаченні про російську агресію

«Протягом останніх днів Україна зазнає невпинних обстрілів російської армії. Сотні тисяч біженців, зокрема дітей, жінок та людей похилого віку, покинули свою країну, шукаючи притулку в Польщі, Молдові, Словаччині, Румунії та Угорщині. Верховний комісар ООН у справах біженців прогнозує, що в разі погіршення ситуації можуть послідувати ще мільйони. Ми знаходимося в постійному контакті з нашими партнерськими неурядовими організаціями, які діють в регіоні, — вони наполегливо працюють над розробкою допомоги, адаптованої до потреб біженців. Завдяки вашим пожертвуванням ми зможемо допомогти їм організувати цілеспрямовану та якісну гуманітарну допомогу українському народу», — підкреслили в Swiss Solidarity

З початку дня 9 березня Swiss Solidarity вже перерахували понад 3 мільйони швейцарських франків. Загалом з початку благодійної кампанії зі збору коштів, яка розпочалася 24 лютого, Swiss Solidarity зібрав понад 10 мільйонів швейцарських франків у вигляді пожертв на підтримку українських біженців. 

Нагадаємо, Суспільне мовлення продовжує спільний інформаційний марафон з усіма медіагрупами країни — UAразом, що транслюється на телеканалі UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА. Зокрема найбільша кореспондентська мережа Суспільного в усіх регіонах України спрямувала всі сили, аби повідомляти перевірені новини з перших рук, безпосередньо з місць подій. Саме оперативне інформування і перевірка повідомлень допомагає зберігати спокій та протидіяти дезінформації окупантів.

Інформаційний марафон продовжується одночасно на: