На UA: БУКОВИНА відбувся тренінг про інклюзію

На UA: БУКОВИНА відбувся тренінг про інклюзію

13 бер. 2019

12 березня відбувся тренінг для команди Суспільного мовника Буковини про інклюзію, зокрема про процес реального залучення осіб з інвалідністю до активного суспільного життя.

Як виникла ідея тренінгу, розповіла менеджерка UA: БУКОВИНА Ольга Гришин-Грищук: "Дуже важливо давати нашим працівникам можливість для навчання та вдосконалення. Ідемо переважно за їхнім запитом, тому сьогодні семінар на тему інклюзії. На майбутнє вже запланували нові теми та невеликі навчальні курси".

Олена Ончул і Тетяна Барашкова, спікерки тренінгу, розповіли про основне завдання громадської організації "Дитячі долоні", яку вони представляли.

"Сподіваємось, що наша зустріч допомогла працівникам філії краще розібратися в усіх нововведеннях у темі інклюзії, краще зрозуміти термінологію, етичну складову, окремі нюанси та поняття. Поглянути на інклюзивні процеси з боку батьків. Ми працювали з різною аудиторією: освітянами, учнями, студентами, поліціянтами. І вперше — із журналістами. Це новий важливий досвід", — зазначила Олена Ончул.

"Ми завжди намагаємося реагувати на запити нашої аудиторії. Цього разу ми врахували ідеї та побажання представників громадського об’єднання батьків дітей з особливими потребами "Дитячі долоні" й організували зустріч на базі Суспільного мовника UA: БУКОВИНА. Для редакторів та кореспондентів мовника це була чудова нагода освіжити знання в царині інклюзивної освіти. Налагодження діалогу між різними групами населення дає змогу побудувати довіру в нашій громаді”, — розповів продюсер Чернівецької філії Суспільного Максим Волошин.

На думку команди філії, питання інклюзивності — це питання людяності та толерантності. Коли ти людяний, у тебе немає упереджень. Є страх зробити щось неправильно, але саме страх і заважає нам будувати толерантне суспільство.