«Свої: українці в Молдові»:  як живуть по той бік кордону — в ефірі Суспільного

«Свої: українці в Молдові»: як живуть по той бік кордону — в ефірі Суспільного

21 лют. 2022

27 лютого о 13:20 UA: БУКОВИНА та всі регіональні телеканали Суспільного покажуть прем’єру документального проєкту про життя етнічних українців за кордоном— «Свої: українці в Молдові».

      Читайте також: Суспільний мовник продав FILM.UA 245 епізодів власних телепроєктів, серед них — два проєкти Суспільне Буковини

Як зберігають національні традиції та як живуть українці у сусідній країні, у що вірять та якою бачать Україну? Сюжет проєкту побудований на людських історіях. Загалом, цей фільм  — перший досвід команди Суспільного Буковина у створенні документальної стрічки за межами України.

 «У форматі експедиції ми дослідили побут та переживання етнічних українців, які мешкають у Молдові.  До створення фільму, я розумів, що ця когорта українців перебуває у вакуумі щодо процесів, які відбуваються в Україні. Але навіть уявити не міг, наскільки ці люди одночасно відкриті та патріотичні до нашої держави попри те, що здебільшого є під впливом російських медіа», — зазначив продюсер Суспільне Буковина Максим Волошин.

«Свої: українці в Молдові» — результат співпраці команди Суспільного зі стороннім продакшеном. Авторка ідеї проєкту — журналістка Суспільне Буковина Євгенії Гайфер. 

 «”Свої: українці у Молдові” стали відкриттям для мене особисто. Настільки вразила  та кількість українського у кожного з героїв, з якими ми спілкувались, —  прокоментувала  Євгенія Гайфер. — У фільмі показані населені пункти, де етнічних українців щонайменше 85% від загальної кількості населення. Всі вони різні, у всіх свої проблеми і переконання, але кожному по-своєму дорога і важлива Україна. Попри значний вплив російської пропаганди в місцевості, де проходила експедиція, та слабку або повну відсутність підтримки спільноти з боку України».

Онлайн дивитися проєкт «Свої: українці в Молдові» можна на сайтах регіональних філій або на ютуб-каналі Суспільне Буковина. 

Нагадаємо, Суспільне Буковина — це телеканал UA: БУКОВИНА та Українське радіо Буковина

Новини про регіон читайте на діджитал-платформах Суспільне Буковина:

o   Суспільне│Новини 

o   фейсбук-сторінці 

o   інстаграм-сторінці 

o   ютуб-каналі 

o   телеграм-каналі 

Новини філії, телепрограму та онлайн трансляції теле- та радіоефіру шукайте на сайті Суспільне Буковина.

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.