Вечори п’ятниці 一 із джазом: телеверсія «Пап-Джаз-Фест» на UA: БУКОВИНА

Вечори п’ятниці 一 із джазом: телеверсія «Пап-Джаз-Фест» на UA: БУКОВИНА

9 лют. 2022

Цієї п’ятниці, 11 лютого, о 21:00 дивіться на усіх регіональних телеканалах Суспільного, зокрама і на UA: БУКОВИНА, першу частину телеверсії джазового концерту Міжнародного ромського фестивалю «Пап-Джаз-Фест-2021», який відбувся восени в Ужгороді.

Телеверсія концерту складатиметься з трьох частин. Серед виконавців 一 музиканти з різних міст України, зі США та Словаччини. Цієї п’ятниці слухайте музику Естрадного оркестру Ужгородського музичного фахового коледжу ім. Д. Є. Задора під керівництвом Ференца Томича, квартету саксофоністів Львівського фахового коледжу культури і мистецтв, Джазового ансамблю кафедри музичного мистецтва Ужгородського інституту культури і мистецтв. 

«Проведення цього фестивалю — справжня музична подія не лише для Ужгорода, а й для регіону загалом. Ми, як суспільний мовник краю, намагаємося не лише підтримувати інформаційно такі події, а й розповсюджувати цей матеріал за межі області. Наразі ми виготовили адаптовану телевізійну версію фестивалю і покажемо її на всіх регіональних телеканалах Суспільного в Україні», 一 розповів продюсер Суспільне Закарпаття Євген Тичина

У наступних частинах, які вийдуть 18 та 25 лютого, телеглядачі почують джазові композиції у виконанні Енді Мідлтона та «АМС тріо» (США — Словаччина), джаз-квінтету Дмитра Кудрявцева (Львів), джаз-квінтету під керівництвом Тетяни Шабанової (Ужгород), джаз-квінтет під керівництвом Любомира Радомського (Львів), тріо Сергія Крашениннікова та Олександра Рукомойнікова (Київ, Черкаси), «Пап-джаз-квартету» під керівництвом Вільгельма Папа (Ужгород).

Онлайн дивитися телеканали Суспільного можна на сайтах регіональних філій

Нагадаємо, 10–11 листопада 2021 в Ужгороді відбувся 24-й джазовий фестиваль «Пап-Джаз-Фест-2021». Його засновник і незмінний організатор — товариство музичної культури ромів Закарпаття «Лаутарі». 

Суспільне Закарпаття — стало головним інфопартнером фестивалю. Команда мовника відзняла у приміщенні Закарпатського академічного обласного театру ляльок «БАВКА» концертну частину події для майбутньої трансляції на телеканалах Суспільного. 

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення