Традиції маланкування 一 на всю Україну. Робота Суспільне Буковина на Фестивалі Маланок

Традиції маланкування 一 на всю Україну. Робота Суспільне Буковина на Фестивалі Маланок

15 січ. 2022

Суспільний мовник Буковини інформаційно підтримав Фестиваль Маланок у Чернівцях.  Команда висвітлювала події у Чернівцях, Вашківцях, Петрашівці та Красноїльську, а також показала традиції маланкування на усіх регіональних телеканалах Суспільного у спецпроєкті «Маланку не зупинити». 

 

Журналісти мовника показали, як маланкарі готувалися до дійства, готували з локацій фестивалю репортажі, обговорювали Маланку у радіо- та телеефірах. Зокрема, говорили про те, чим унікальна буковинська Маланка.

15 січня творча та технічна команда працювали на двох локаціях: на площі Філармонії, де сцена фестивалю, та у студії Суспільного, де відбувалося обговорення традицій маланкування.

«Неймовірне карнавальне дійство у центрі Чернівців ми вперше показали у такому масштабі. Маланки з різних куточків Буковини та України у телеефірі регіональних мовників Суспільного цього року підготувала команда Суспільне Буковина. Над підготовкою до ефіру приймали участь практично всі відділи компанії. Крім двогодинного телеефіру, одночасно робили стрім ходи маланкарів на діджитал-платформи мовника у Facebook та YouTube, розповідає продюсер Суспільне Буковина Максим Волошин і додає, Приємним моментом цього телеефіру було те, що ми приймали повідомлення та відео з маланок від глядачів з різних куточків України».

Читайте також: Суспільний мовник продав FILM.UA 245 епізодів власних телепроєктів, серед них — два проєкти  Суспільне Буковина

«Ми з командою мали завдання забезпечити три прямі включення із Чернівців та трансляцію фестивалю на всі філії Суспільного. Обладнання тестували два тижні перед фестивалем, тобто робота технічної команди 一  операторів, режисерів, монтажників 一  це робота не лише в день події, адже до того часу треба все відпрацювати та протестувати»,  коментує роботу головний інженер Суспільне Буковина Сергій Мороз.

Після прямого ефіру технічна команда продовжила працювати на пересувній телевізійній станції Суспільного й знімати концерт Фестивалю Маланок.

Нагадаємо, Суспільне Буковина — це телеканал UA: БУКОВИНА та Українське радіо Буковина

Новини про регіон читайте на діджитал-платформах Суспільне Буковина:

Новини філії, телепрограму та онлайн трансляції теле- та радіоефіру шукайте на сайті Суспільне Буковина.

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.