«Цидулки про гуцулів» — в ефірі усіх регіональних мовників Суспільного

«Цидулки про гуцулів» — в ефірі усіх регіональних мовників Суспільного

29 гру. 2021

1 січня о 12:40 UA: БУКОВИНА та всі регіональні філії Суспільного покажуть прем’єру  документального проєкту про життя гуцулів Буковини «Цидулки про гуцулів».

Ідея розповісти про життя людей гірських районів Чернівецької області належить журналістці Суспільне Буковина Євгенії Гайфер. Слово «цидулки» — діалектне та означає «коротенький лист», «послання». 

       Читайте також: Суспільний мовник продав FILM.UA 245 епізодів власних телепроєктів, серед них — два проєкти Суспільного Буковини

 «Основна концепція полягала в тому, щоб не підтримувати ті стереотипи, які побутують про гуцулів, а показати справжні, унікальні традиції, які зберігають досі, показати звичайний побут і розкрити особливість цієї етнокультурної спільноти від перших осіб, тобто самих героїв», —  прокоментувала авторка ідеї та фільму Євгенія Гайфер.

Фільм — результат співпраці команди Суспільне Буковина зі стороннім продакшеном.

«Для нашої команди реалізація подібних проектів — це змога показати аудиторії Суспільного Буковини, яким різноманітним і багатогранним є наш край. Що цікаво, цю документальну стрічку зможуть побачити у різних куточках України завдяки широкій мережі регіональних мовників Суспільного. Думаю, що це чудова нагода жителям Херсонщини, Сумщини, Полтавщини чи будь-якого іншого регіону дізнатися більше про своїх сусідів, які проживають у Карпатах»,розповідає продюсер Чернівецької філії Суспільного Максим Волошин

Передпоказ  фільму «Цидулки про гуцулів» відбувся 16 листопада у приміщенні Чернівецької філії Суспільного.

Місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Суспільне Буковина  — це телеканал UA: БУКОВИНА, Українське радіо «Буковина» та діджитал-платформи.

Більше про роботу Суспільного мовника Буковини —на сайті філії. Оперативну інформацію про події Буковини шукайте на сайті Суспільне│Новини та фейсбук-сторінці філії. Новини регіонів України читайте на сайті suspilne.media.