Стародавні буковинські колядки та сонети — Суспільне Буковина готує святковий запис музично–поетичної вистави

Стародавні буковинські колядки та сонети — Суспільне Буковина готує святковий запис музично–поетичної вистави

16 гру. 2021

17 грудня Суспільне Буковини запише для показу в ефір музично–поетичну виставу «Колядка для сопілки з оркестром». Прем’єра відбудеться цього дня о 18:30 у Чернівецькій обласній філармонії. Згодом виставу покажуть всі регіональні мовники Суспільного.

«Колядка для сопілки з оркестром» це вистава, в якій органічно переплітаються сучасні вінки різдвяних сонетів із старовинними буковинськими колядками та симфонічним музичним аранжуванням.

Сонети письменниці Віри Китайгородської із книги «Оберемок сонетів» виконає актор, режисер, громадський діяч Ахтем Сеітаблаєв, старовинні буковинські колядки – музична продюсерка та дослідниця традиційної української музики Уляна Горбачевська. Аранжування створив головний диригент та художній керівник Чернівецької обласної філармонії імені Д. Гнатюка – Йосип Созанський, сопілковий супровід — від музиканта Максима Бережнюка. Режисує та продюсує захід – режисерка і продюсерка вистави Леся Воронюк.

«Готуємося до новорічно-різдвяних свят та зовсім скоро запропонуємо глядачу UA: БУКОВИНА та інших регіональних мовників Суспільного виставу “Колядка для сопілки з оркестром”. Як Суспільний мовник ми відрізняємось від комерційних медіа, і пропонуємо аудиторії те, що на приватних телеканалах, з різних причин, не покажуть. Тож зовсім скоро — Ахтем Сеітаблаєв, Уляна Горбачевська, Леся Воронюк, Йосип Созанський та симфонічний оркестр подарують культурну насолоду для всіх поціновувачів мистецтва», розповів продюсер Суспільне Буковина Максим Волошин.

«Ми зібрали команду з найкращих культурних діячів, які працюють в Україні, для взаємодії між митцями зі всієї України, щоб люди обмінювалися досвідом, спілкувалися, мережувалися. Якщо говорити про мистецьку складову цієї вистави, то вона дуже складна, адже на одній сцені водночас ми поєднуємо традиційні буковинські старовинні колядки, які спеціально для цієї вистави були записані в експедиціях, вірші буковинської письменниці Віри Китайгородської та симфонічну музику», – прокоментувала  продюсерка музично-поетичної вистави Леся Воронюк.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Буковини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Буковина у фейсбук-мережі, інстаграмі та  Українському радіо Буковина а також онлайн на сайті філії. 

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.