«Чому я вакцинуюсь?» — Суспільне Буковина розкаже історії відомих буковинців

«Чому я вакцинуюсь?» — Суспільне Буковина розкаже історії відомих буковинців

3 гру. 2021

Команда Суспільне Буковина підготувала низку відео «Чому я вакцинуюсь?». Герої – відомі буковинці, які попри хронічні захворювання чи операції, вакцинувалися. З 3 грудня проєкт виходитиме в ефірі UA: БУКОВИНА та всіх регіональних телеканалів Суспільного.

           Читайте також: «Буковина: 639 днів з Covid-19» – спецефір чернівецьких медіа

Телеглядачі побачать 6 історій вакцинованих людей, які діляться особистим досвідом, проговорюють основні страхи та перестороги перед вакцинацією і цим долають стереотипи та розвінчують міфи щодо вакцинації.

Серед них — Пауль Пшенічка, учитель фізики та астрономії Чернівецького міського ліцею № 1, переможець національної премії Global Teacher Prize Ukraine (2017); Еміль Ібрагімов, спортсмен-легкоатлет, майстер спорту України міжнародного класу, керівник фізичного виховання фахового коледжу БДМУ; Олександр Бойченко, письменник, перекладач; Стелла Станкевич, керівниця підприємства з пошиття ділового одягу; Микола Шкрібляк, етнограф, керівник Буковинського центру культури і мистецтва; Анатолій Круглашов, доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології та державного управління ЧНУ.

«Ми обрали людей, які на нашу думку, можуть переконати інших вакцинуватись. Це герої, які представляють групи, щодо яких у нашої аудиторії є питання – хронічні захворювання, проблеми з серцем і судинами, алергіки та діти. Хотіли, аби ті розповіли про власний досвід та тим самим заспокоїли інших. Герої розповідають людською мовою, просто і легко. Вони наближені до нашої аудиторію. Також на інших платформах ми додавали думки лікарів та користувацьку інформацію про вакцинацію – графіки та розташування пунктів. Думаю, що лікарі та звичайні люди власним досвідом можуть переконати інших», — розповіла керівниця діджитал-команди Суспільного Буковини Олена Дуняк

«Обираючи спікерів проєкту “Чому я вакцинуюся”, ми прагнули зкомунікувати з тими, кого справді знають на Буковині і до думки цих людей прислухаються інші. Ми хотіли, що це були люди різного віку, щоб вони представляли різні спеціальності та сфери своєї діяльності. У результаті нашими спікерами стали: відомий вчитель, керівниця великого промислового підприємства, спортсмен-легкоатлет, політолог, письменник», – розповіла журналістка Суспільного Буковини Олеся Жук.

Ці історії будуть доступні на сайті філії, сторінці Суспільне Буковина у Фейсбуці та ютюб-каналі філії.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Буковини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Буковина у фейсбук-мережі, інстаграмі та  Українському радіо Буковина а також онлайн на сайті філії. 

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.