«Науковий підхід» — прем’єрний випуск рубрики ведучої «Ранку на Суспільному» Світлани Стеценко

«Науковий підхід» — прем’єрний випуск рубрики ведучої «Ранку на Суспільному» Світлани Стеценко

11 лис. 2021

Щорічно 10 листопада відзначають Всесвітній день науки. У проєкті «Ранок на Суспільному» цього тижня стартувала рубрика Світлани Стеценко «Науковий підхід» про буденні речі з наукової точки зору. Перший випуск присвячений темі вакцинації проти коронавірусу. 

Читайте також: Суспільний мовник закликав медіакомпанії організувати спільний телеефір про пандемію в Україні

Протягом тижня Світлана збирала питання аудиторії стосовно щеплень. А імунолог Борис Донськой відповідав на них у прямому ефірі. 

Чому в когось проявляються побічні ефекти після щеплення, а в інших — ні? Яка різниця між вакцинами проти COVID-19? У кого можуть бути протипоказання? Відповіді шукайте у відео.

«Другий випуск буде про роботу мозку. Разом із нейрофізіологинею у студії будемо говорити від чого залежить наша продуктивність, які наслідки відсутності сну та як працює пам’ять. А головне — пройдемо логічні та психологічні тести у прямому ефірі. На їхніх результатах пояснимо, від чого залежить наша концентрація та увага. Глядачі також зможуть проходити ці тести паралельно з нами. А третій випуск буде не менш цікавий, — нехай поки буде інтрига», — каже Світлана Стеценко

Читайте також: Як підвищити грамотність усної мови — 7 кроків від ведучого прямих ефірів «Ранку на Суспільному» Віктора Дяченка

Сьогодні ж, у Всесвітній день науки, в ефірі проєкту команда «Ранку на Суспільному» вирішила запросити до студії вчителя хімії Гліба Рєпіча, який вже не перший рік заохочує школярів до вивчення науки. Для цього він знімає TikTok-відео, у яких пояснює різні хімічні явища. Дивіться відео за посиланням.

Рубрика виходите щодватижні у понеділок. Дивитися міжрегіональне шоу «Ранок на Суспільному» можна на усіх регіональних телеканалах щобудня з 6:30 до 9:00. Найцікавіше відео зі студії проєкту — на ютуб-каналі Суспільне Країна.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.