«Українською – вільно»: про буковинців, які вивчають українську мову

«Українською – вільно»: про буковинців, які вивчають українську мову

26 жов. 2021

Команда Українського радіо Буковина доєдналася до всеукраїнського спецпроєкту Суспільного «Українською – вільно», приуроченого до 9 листопада Дня української мови та писемності та написання Всеукраїнського радіодиктанту Національної єдності. Це – розповіді про людей, які вивчили українську, тимчасово чи постійно проживаючи в Україні. Вони виходять в радійний ефір щодня до 8 листопада о 17:50 та о 20:15 (повтор).

Читайте також: Радіодиктант національної єдності на Суспільному: пишемо разом 9 листопада

«Історії героїв та героїнь «Українською вільно» від Суспільного про те, що українська мова – це зв’язок поколінь, боротьба за самоідентифікацію та відсутність кордонів. Так, хтось вважатиме їх популізмом, так, для когось вони будуть радикальним, і так, у них багато особистого. Тому вони і чіпляють. Тому і хочеться бути причетними. Говорити, думати і жити українською», – розповіла керівниця Українського радіо Буковина Інна Стефанець.

 

Усі випуски «Українською – вільно» - за посиланням.

Слухати Українське радіо Буковина можна онлайн на сайті та на частотах

Чернівці –  91,8 FM;  

Новодністровськ – 106, 6 FM

Путила – 107,0 FM.

Нагадаємо, Українське радіо —найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо України із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів.

Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії