Суспільне Буковини транслюватиме змагання Кубку України з велоспорту

Суспільне Буковини транслюватиме змагання Кубку України з велоспорту

7 жов. 2021

Цієї неділі, 10 жовтня, об 11:00 Суспільне Буковини вперше транслюватиме наживо змагання Кубку України з велосипедного спорту BMX Racing. Трансляція відбуватиметься на всіх регіональних мовниках Суспільного. BMX Racing ще називають велосипедним мотокросом і з 2008 року ця дисципліна велосипедного спорту входить до програми літніх Олімпійських ігор.

Читайте також: Всеукраїнська прем’єра нового сезону проєкту про нацспільноти — «Відтінки України» на UA: БУКОВИНА

«Команда Суспільного Буковини готується до телевізійної трансляції наживо велоперегонів у Чернівцях. Відчуваємо відповідальність та прагнемо зробити все на найвищому рівні, бо BMX Racing – це надзвичайно швидка та динамічна дисципліна спорту, тут кожен (режисери, оператори, інженери, коментатори) повинні бути у постійній напрузі і ловити кожен момент на трасі. Це певний виклик для телевізійників Буковини, але ми докладемо зусиль, щоб все вийшло якнайкраще», розповідає журналістка Суспільного Буковини, відповідальна за трансляцію, Олеся Жук.

У Чернівцях, на території міжнародного спортивного центру «Суперкрос», створено спеціальну спортивну трасу для велоперегонів BMX Racing. Вона нагадує мотокросову трасу, але значно компактніша та пристосована для велосипедів: земляні трампліни, «верблюди» (різновид трампліну), щітки (послідовність купин) та контрнахили. Для цієї спортивної дисципліни використовують однойменний тип велосипеда — BMX. Впродовж кількох років на цій трасі у Чернівцях проводять міські та обласні змагання, а також етапи Чемпіонату та Кубку України з велосипедного спорту BMX Racing.

Розвиває на Буковині цю спортивну дисципліну тренер Національної збірної України з велосипедного спорту ВМХ Володимир Бойчук. Його вихованці є чемпіонами України, призерами змагань та учасниками європейських першостей з BMX Racing.

Нагадаємо, що 2 і 3 жовтня команда Суспільного Буковини транслювала на усі регіональні телеканали Суспільного мотозмагання.

Стежити за новинами Буковини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці  Суспільне Буковина у Фейсбуці та Інстаграмі. Переглядати проєкти Суспільного Буковини можна на сайті філії і ютуб-сторінці. Онлайн трансляція UA: БУКОВИНА та Українське радіо Буковина — за посиланням

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.