Глянути на свою роботу з іншого ракурсу – для Суспільного Буковини організували тренінг з медіаправа

Глянути на свою роботу з іншого ракурсу – для Суспільного Буковини організували тренінг з медіаправа

11 сер. 2021

11 серпня представниці Центру демократії та верховенства права у співпраці із Академією Суспільного мовлення*, провели тренінг із медійного права для команди Суспільного мовника Буковини.

 

Читайте також: Як розповідати про людей з інвалідністю — менторкою стала журналістка UA: БУКОВИНА

Учасники обговорили теми авторського права в журналістиці, виклики в роботі з соціальними мережами, теми свободи слова та приватності в медіа.

«Раді, що цього разу нам вдалося прийняти цікаву тренінгову програму офлайн. Можливість "освіжити" знання та отримати нові інструменти для виконання щоденних робочих завдань – це завжди цінно. Приємно, що Суспільний мовник Буковини поступово виходить на систематичну співпрацю з такою поважною організацією як Центр демократії та верховенства права», — прокоментував продюсер Суспільного Буковини Максим Волошин.

Заступниця директора з програмного розвитку, юристка ЦЕДЕМ Надія Шувар розповіла: «Сьогодні обговорювали питання, з якими журналісти стикаються на практиці. Це і авторське право, і приватність, і зміни законодавства та журналістські стандарти. З минулих тренінгів ми вже бачимо позитивну динаміку через велику кількість практичних питань не лише від журналістів, а й від юристів, технічних працівників, економістів. Тому ми маємо можливість подивитися на ті чи інші питання під іншим кутом, подивитися, що є актуальним, а які питання варто вирішувати по-іншому».

Нагадаємо, у 2020 році Суспільне мовлення та Центр демократії та верховенства права провели серію вебінарів для журналістів регіональних філій, зокрема про діяльність медіа під час виборчих кампаній. ЦЕДЕМ спеціалізується на медійному праві з моменту свого заснування у 2006 році. 

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Буковини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Буковина у Фейсбуці, Інстаграмі та Українському радіо Буковина, а також онлайн на сайті філії.

 

* Академія суспільного мовлення — управління у складі департаменту з управління людськими ресурсами Національної суспільної телерадіокомпанії України, що займається навчанням працівників мовника, а також організовує навчальні та просвітницькі події щодо медіаграмотності для зовнішньої аудиторії у межах програм корпоративної соціальної відповідальності телерадіокомпанії. 

Академія також реалізовує низку заходів у межах проєкту підтримки суспільного мовлення в Україні, який фінансують Європейський Союз в Україні, Європейська Комісія (Генеральний директорат з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення) й Міністерство закордонних справ Німеччини. DW Akademie співпрацює з BBC Media Action, аби підтримати становлення суспільного мовника в Україні. Ключовою метою є промоція суспільного мовлення через створення функціональної цифрової мультиплатформи ньюзрум та розвитку навчального центру Академія суспільного мовлення (Public Media Academy).