У Чернівцях склали рейтинг прозорості медзакладів

18:09, 20 лис. 2019
 
У Чернівцях склали рейтинг прозорості медзакладів

Експерти з медичної реформи перевірили, наскільки прозоро працюють та про що звітують чернівецькі заклади первинної допомоги.

Ініціювала моніторинг Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні. Прозорість оцінювали за тринадцятьма критеріями. Зокрема, чи оприлюднюють на сайтах поліклінік інформацію про керівництво, фінансові звіти, статут, повний перелік послуг, цілі підприємств, розмір винагород керівників та можливість оформити скаргу, каже регіональна координаторка з підтримки медреформи в області Наталія Гусак. За її словами, максимальну кількість балів, а це 30, не набрав жоден з 9 медзакладів. Жоден із зхакладів не оприлюднив автобіографічну довідку керівника, немає звітів керівника та розміру винагород керівника і і нших заступників.

Лідирує в рейтингу центр первинної медико-санітарної допомоги «Садгора». Він має 17 балів. У трійці лідерів дитяча поліклініка та дитяча стоматполіклініка.
Наталія Гусак також повідомила, що під час моніторингу перевіряли сайт Чернівецької міської ради. Там медичні заклади досі не переведені у вкладку «комунальні підприємства», чого вимагає господарський кодекс.