Три варіанти створення поліклініки на Гравітоні запропонували члени робочої групи

20:42, 12 лис. 2019
 
Три варіанти створення поліклініки на Гравітоні запропонували члени робочої групи

Три варіанти створення поліклініки на Гравітоні запропонували члени робочої групи. Їх нададуть на розгляд депутатам Чернівецької міської ради.

Облаштувати поліклініку в мікрорайоні вимагали приблизно 30 жителів Гравітону. Під час обговорення з ними члени робочої групи запропонували три варіанти облаштування поліклініки:

  • реорганізувати поліклініку профоглядів у відділення першої поліклініки;
  • надати перший поверх поліклініки профоглядів для облаштування там кабінетів для обслуговування дорослих;
  • облаштувати для поліклініки вільні приміщення в дитячій поліклініці на вулиці Руській.

Працівники поліклініки профоглядів проти об’єднання з першою поліклінікою, бо вважають, якщо заклад реорганізують, їхніх працівників скоротять. Про це сказала голова профспілки поліклініки профоглядів Наталія Самойленко. За її словами, після приєднання до першої поліклініки, вони зароблятимуть менше, ніж отримують за профогляди жителів міста.

Міська дитяча поліклініка може надати приміщення, однак їх недостатньо, сказав директор поліклініки Іван Хорошенюк.

«Вирішити питання щодо, наприклад, одного чи двох кабінетів – це немає значення. Адже треба організувати повноцінну вторинну допомогу, вона не може бути забезпечена одним спеціалістом, чи терапевтом», – каже він.

Робоча група представить три пропозиції депутатам міської ради. Якщо заклад не реорганізують, а врахують дві інші пропозиції, облаштування кабінетів для прийому пацієнтів фінансуватимуть з міського бюджету. Про це сказала заступниця начальника управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Тетяна Савченко.

Нагадаємо, 8 серпня десять мешканців вулиці Руської прийшли на сесію міської ради з вимогою виділити їм у поліклініці профоглядів один поверх, де вузькоспеціалізовані лікарі зможуть обслуговувати дорослих.