Ліки відправили в регіони в понеділок – МОЗ після акції пацієнтів

19:48, 9 жов. 2019
 
Ліки відправили в регіони в понеділок – МОЗ після акції пацієнтів

Представники пацієнтських організацій провели акцію «МОЗ досягнув дна» під Кабінетом міністрів через затримку поставки ліків у регіони. У МОЗ повідомили, що їх вже відправили.

Мама Ангеліни Харитон, у якої діагностували рідкісне захворювання, розповідає, зараз дитину лікують за власні гроші. Купують базові знеболювальні. Однак чекають на спеціальні препарати для орфанних хворих від МОЗ.

За словами заступниці директора департаменту охорони здоров’я Марії Поліщук, ліків на приблизно 70 мільйонів гривень МОЗ направляє декілька разів на рік в Чернівецьку область. Деякі програми, зокрема для важкохворих пацієнтів, фінансують на 100% інші – частково. Сьогодні департамент охорони здоров’я отримав наказ від міністерства на отримання медикаментів для дітей хворих на онкологічні захворювання.

Представники пацієнтських організацій провели акцію під Кабінетом міністрів. За їхньою інформацією, в регіони не надходять ліки через те, що в міністерстві не підписують відповідні документи. Радник міністра охорони здоров’я Дмитро Раїмов каже, що документи на поставку ліків були датовані у квітні, але необхідно було перевірити їхню якість, терміни придатності та наявність на складі, тому була затримка. В понеділок їх відправили в регіони.