Міністерство фінансів доручило відкликати субвенцію на соціально-економічний розвиток

12:18, 16 вер. 2019
 
Міністерство фінансів доручило відкликати субвенцію на соціально-економічний розвиток

Міністертсво фінансів доручило відкликати субвенцію на соціально-економічний розвиток, аби перевірити об’єкти, на які виділили гроші. Про це на прес-конференції сказала Міністерка фінансів Оксана Маркарова.

За словами Міністерки фінансів України Оксани Маркарової, бюджетний комітет, комісії який сформувався, перегляне ряд об’єктів.  Після цього перегляду,  ті об’єкти які стосуються садочків, утеплень,підготовки до зими - абсолютно всі будуть профінансовані.

Нагадаємо, листи від казначейської служби громади Буковини почали отримувати з початку вересня, сукупно громади Чернівецької області мали віддати приблизно 30-ть мільйонів гривень. Декілька громад погодилось повернути кошти, зокрема, Великокучурівська громада, де за кошти субвенції ремонтують Будинок Культури. Інші громади надіслали лист до Державної казначейської служби, аби ті дали пояснення, для чого відкликають субвенцію. Також голова Рукшинської ОТГ Олег Горбатюк підтримав всеукраїнський флешмоб #поверніть_гроші_громад. Він звернувся до Президента України із проханням не зупиняти фінансування об’єктів, будівництво та ремонт яких вже розпочали.