Чернівецька митниця відмовила надавати документи, що підтверджують "тимчасову непрацездатність" керівника Миколи Салагора

18:24, 12 вер. 2019
 
Чернівецька митниця відмовила надавати документи, що підтверджують

 

У відповіді на наш інформаціний запит є посилання на Конституцію та статтю ЗУ "Про інформацію", що стосується фізичної особи та обмежує доступ до інформації, яка є конфіденційною, зокрема, про стан здоров’я.

Водночас медіаюрист Олександр Бурмагін нам у коментарі каже, у відмові мало бути обгрунтування, чому необхідність захисту інформації про посадову особу є вищою, аніж суспільний інтерес.

«Розпорядник міг надати частину документу або заретушувати речення, де вказаний точний діагноз. Але підтвердити, що посадова особа дійсно на лікарняному», – каже він.

Нагадаємо, 7 липня під час наради в Ужгороді президент України Володимир Зеленський закликав чотирьох начальників західних митниць звільнитися за власним бажанням через неналежну боротьбу з контрабандою.

Микола Салагор відмовив нам у коментарі з цього приводу. Пізніше він пішов у відпустку до 9 вересня. Коли його відпустка завершилась, начальниця відділу кадрів Світлана Побережник нам у коментарі сказала, що Микола Салагор не вийшов на роботу, оскільки "перебуває у стані тимчасової непрацездатності".