UA: БУКОВИНА готує спецпроєкти до Всесвітнього дня театру на радіо та телебаченні

UA: БУКОВИНА готує спецпроєкти до Всесвітнього дня театру на радіо та телебаченні

25 бер. 2021

До Всесвітнього дня театру Суспільний мовник Буковини готує телепроєкт під назвою «За лаштунками театру» та радіопроєкт про те, як працює театр у період карантину.  

Телеканал UA: БУКОВИНА 27 березня о 19:00 березня покаже спецпроєкт «За лаштунками театру». Мета спецпроєкту – розповісти про людей, котрі працюють у Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської та показати як історія та сучасність уживаються у його стінах.

(На фото Богдан Братко, заслужений артист України)

«Цим проєктом  хочемо нагадати нашим глядачам, що чернівецький театр є унікальним: має неймовірну історію та, на мою думку, є дещо недооціненим з боку буковинців.  А відразу після спецпроєкту «За лаштунками театру» не пропустіть телеверсію вистави Чернівецького драматичного театру ім. О. Кобилянської «Зірка без імені» о 19:15», —  розповів продюсер UA: БУКОВИНА Максим Волошин.

                     Читайте також: UA: БУКОВИНА збільшить кількість релігійних трансляцій через «червону зону»

«За допомогою історичних фото, відео інтер’єру та екстер’єру будівлі, ми покажемо красу театру геть під іншим кутом. Впевнена, хоч ви багато разів проходили вулицею повз цю споруду —  зможете побачити в ній багато нового. А ще ми поспілкувалися з театральною трупою театру і крізь історії людей, їх спогади та одкровення, глядачі доторкнуться до театрального мистецтва», – розповіла спеціальна кореспондентка ранкових програм UA: БУКОВИНА Ксенія Вербовська.

Нагадаємо, що 4 березня о 17:30 UA: БУКОВИНА транслював концерт Чернівецької обласної філармонії з вокально-інструментальних творів Володимира Івасюка.

 Команда UA: Українського радіо Буковина розповіла, що готує спецефір про те, як чернівецькі театри працюють в умовах пандемії. 

«Запросили до розмови директора, художнього керівника Юрія Марчака (музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської) та художню керівницю Марту Шумілову-Лисякову (народний театр «Темп»), аби порівняти підхід до роботи в нових реаліях та вміння утримати свого глядача»,  — розповіла радіоведуча Аліна Хрищук

(На фото Аліна Хрищук та Маргарита Олійник)

«Нам важливо показати, як карантин вплинув на фінансування, акторський склад, відвідуваність, репертуар чи формат подачі вистав», — додала журналістка Маргарита Олійник.

UA: Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (UA: Українське радіоUA: Радіо ПроміньUA: Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і випусками новин Буковини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Буковина у Фейсбуці та UA: Українському радіо Буковина, а також онлайн на сайті філії.

Слухати UA: Українське радіо Буковина можна онлайн та на частотах

Чернівці — 91,8 FM;

Новодністровськ —106, 6 FM;

Путила —107,0 FM.