Студенти Української академії лідерства ознайомилися з роботою UA: БУКОВИНА

Студенти Української академії лідерства ознайомилися з роботою UA: БУКОВИНА

5 гру. 2018

Чи є в Україні інформаційний ресурс, що слугує інтересам і запитам суспільства, непідвладний впливу політиків, державних установ та бізнес-структур, з’ясовували для себе студенти Української академії лідерства (УАЛ Чернівці). 3 грудня в гостях у них побувала менеджерка чернівецької регіональної філії Суспільного Ольга Гришин-Грищук. Вона розповіла студентам про цінності та принципи роботи Суспільного мовника. За її словами, однією з основних цінностей є довіра, яку можна завоювати лише надаючи правдиву, перевірену і виважену інформацію, щоб суспільство могло робити усвідомлений вибір.

"Готуючись до зустрічі, я зрозуміла, що про Суспільний мовник насправді можна писати як мінімум дисертацію або принаймні створити онлайн-курс. Від Державного до Суспільного — це просто неймовірні масштабні зміни. Було досить складно втиснути все у 40 хвилин нашої розмови", — розповіла Ольга Гришин-Грищук.

Менеджерка також пояснила студентам, що суспільний телерадіомовник відрізняється від державного політичною, фінансовою і кадровою незалежністю.

"Для мене — це компанія, в якій важливі цінності. А найвищою цінністю є ваша довіра", — підсумувала Ольга Гришин-Грищук.

Ініціаторка зустрічі, менторка з комунікацій та емоційного розвитку Української академії лідерства Оксана Лютік зазначила:

"Тема неупереджених медіа є актуальною для всіх, особливо для студентів Української академії лідерства, які розуміють, що важливо вміти орієнтуватися в потоці інформації та фільтрувати її у "морі" інформаційного сміття".

Вже наступного дня після лекції студенти УАЛ Чернівці відвідали теле- та радіостудії UA: Буковина. Вони змогли побачити, де знімаються телепрограми, записуються радіопередачі та поспілкуватися з їхніми творцями.

"Ми, студенти, натхненні тим, що в Україні з’являються якісні, незаангажовані ЗМІ. Місією UA: БУКОВИНА, за словами головного продюсера Максима Волошина, є об’єднання Буковини в одну велику команду. Ми вдячні Ользі та редакції філії за екскурсію телеканалом та радіо, а також за цікаву неформальну розмову про роль медіа в суспільстві", — сказав студент Української академії лідерства Ігор Макаров.