Суспільне Буковини доєдналося до написання радіодиктанту національної єдності

Суспільне Буковини доєдналося до написання радіодиктанту національної єдності

9 лис. 2020

Журналісти Суспільного Буковини разом із працівницями Наукової бібліотеки ЧНУ приєдналися до написання ХХ ювілейного радіодиктанту національної єдності.

Розпочався радіодиктант  о 9:30, читала текст акторка Рима Зюбіна, автор тексту письменник Іван Малкович. Команда Суспільного Буковини писала диктант у читальній залі Наукової бібліотеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича з дотриманням карантинних вимог.

Радіодиктант національної єдності транслювався наживо в ефірі «Суспільної студії» на телеканалі «UA: ПЕРШИЙ», в ефірах регіональних мовників Суспільного та на «UA: Українське радіо» та радіо «Культура». Традицію написання радіодиктанту започаткували саме на «UA: Українське радіо» двадцять років тому.  

«Радіодиктант це чудова можливість нагадати всім навколо і собі, що мова є нашим генетичним кодом. Чим краще ми знаємо мову, тим краще можемо усвідомити себе. Щасливий, що навіть попри карантин, з дотриманням всіх заходів безпеки, працівники Суспільного Буковини змогли приєднатися до такої важливої справи»,  — прокоментував продюсер UA:БУКОВИНА Максим Волошин.

Румуномовна українка, редакторка Суспільного Буковини, Маріанна Струц розповіла про те, як писала цьогорічний радіодиктант: «Я не вперше доєднуюся до всеукраїнського диктанту. Для мене це честь. Важливо, щоб кожен житель України правильно говорив та писав українською мовою. Зазначу, що румунська спільнота завжди бере участь у написанні диктанту. Щодо тексту, то були певні труднощі, особливо із пунктуацією: часом задумувалася над тим, який розділовий знак використати. Також, хочу привітати організаторів та всіх, хто долучився, це було цікаво і корисно».

Лист з текстом можна надсилати протягом астрономічної доби на адресу: Київ 1001, Хрещатик, 26, Українське радіо, «Радіодиктант». Він може прийти, наприклад, і 18 листопада, але штепмель має бути не пізніше 10 листопада. Також досить зручно відправляти на електронну адресу: rd@ukr.radio.

Розказати, як україні писали радіодиктант можна в соцмережах: опублікувавши фото або текст із хештегом #РадіоДиктант2020.

Яким був сьогоднішній диктант, можна почути тут: