Для редакцій нацменшин Суспільного в регіонах стартує тренінг із режисерської та редакторської сценарної майстерності

Для редакцій нацменшин Суспільного в регіонах стартує тренінг із режисерської та редакторської сценарної майстерності

20 лип. 2020

Онлайн-навчання з режисерської та редакторської сценарної майстерності для команд* з Ужгорода, Одеси й Чернівців розпочнеться 21 липня та триватиме до 13 серпня. Участь у тренінгу візьмуть журналісти, режисери й відеографи редакцій Суспільного, що виготовляють програми мовами нацменшин.

Читайте також: Шведські колеги допомагають розвиватися Суспільному в діджиталі

З регіональними командами працюватимуть: 

  • Азад Сафаров, журналіст та режисер-документаліст, який співпрацював із CNN, Радіо Свобода, Deutsche Welle, Ukraїner; 
  • Юрій Шилов, режисер, сценарист, член Європейської кіноакадемії, переможець численних кінофестивалів та творчих конкурсів проєктів. 

Як зауважила керівниця Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного Анастасія Гудима, тренери стануть для регіональних редакцій коучами й менторами, а саме навчання допоможе журналістам згуртуватися для роботи над майбутніми спільними проєктами.

Читайте також: 20 нових проєктів для регіонального мовлення Суспільного запустили у виробництво

«Ми розпочали підготовку до запуску нового загальноукраїнського проєкту з історіями про національні меншини, який стартує восени. До його продакшену долучаться редакції з різних регіонів. Це онлайн-навчання стане кроком до підвищення якості мовлення для національних спільнот і про них. Азад Сафаров та Юрій Шилов упродовж місяця переглядали програми регіональних редакцій UA: ЗАКАРПАТТЯ, UA: ОДЕСА та UA: БУКОВИНА, які виходять в ефірі. Тренери допоможуть журналістам Суспільного з роботою над помилками, дадуть поради, де і як шукати цікаві історії людей із національних спільнот, а головне — як ці історії переказати телеглядачам», — прокоментувала Анастасія Гудима.

Нагадаємо, раніше для команд регіональних філій Суспільного, які створюють програми для національних меншин, провели тренінг «Медіапроєкт: від ідеї до впровадження». Учасникам розповіли, як створити успішний проєкт і податися з ним на пітчинг від Суспільного мовника.

У своїй діяльності команда Суспільного керується Концепцією мовлення з тематики національних меншин Національної суспільної телерадіокомпанії України.

 

 

* Проєкт «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні» утілює Координаційний центр мовлення національних меншин Суспільного та Академія суспільного мовлення за підтримки Офісу Ради Європи в Україні.