UA: Українське радіо презентує новий проєкт про сучасну українську музику

UA: Українське радіо презентує новий проєкт про сучасну українську музику

8 тра. 2020

Цієї суботи, 9 травня, о 15:10 в ефірі UA: Українське радіо вийде прем’єрний випуск авторського проєкту Сергія Ткачука «Фонолабораторія». У програмі — про нову генерацію артистів й сучасну українську музику, яку творять у різних куточках країни.

Герої першого випуску — інді-рок-гурт Preacher’s Cadillac із Волині, який співає англійською і частіше виступає в Нідерландах, ніж в Україні. Про музику у «Фонолабораторії» поговорять із лідером та засновником колективу — Андрієм Омельченком.

Читайте також: «Стара гвардія» на UA: Радіо Промінь завершує перший сезон і готується до другого

«Програма «Фонолабораторія» — про нову, невідому, але цікаву й перспективну українську музику. Щиро хочу дати змогу нашим майбутнім зіркам розповісти про себе, презентувати творчість. Шукатимемо артистів, про яких варто знати. Тому ласкаво прошу до світу незнайомих звуків! Разом робитимемо лабораторний аналіз музики сьогодення. Маю чим вас здивувати!» — анонсував автор проєкту Сергій Ткачук.

За словами виконавчої продюсерки UA: Українське радіо Юлії Шелудько, поява в ефірі такого проєкту — результат масштабної роботи команди однодумців.

«Це справді високий рівень, коли регіональна редакція створює контент, цікавий для всієї України. «Фонолабораторія» — саме такий проєкт. І в нашому ефірі він не один — уже тривалий час виходять програми «Інклюзивний світ» Тетяни Кривоніс та «Небайдужі» Володимира Носкова, які створюють у Харкові», — розповіла Юлія Шелудько.

Проєкт «Фонолабораторія» виходитиме на UA: Українське радіо щосуботи о 15:10. Слухайте перший канал Суспільного радіо в FM-діапазоні, на сайті ukr.radio та в мобільному застосунку suspilne.radio.