UA: БУКОВИНА транслюватиме наживо недільну літургію

UA: БУКОВИНА транслюватиме наживо недільну літургію

20 бер. 2020

Цієї неділі, 22 березня, команда UA: БУКОВИНА транслюватиме наживо на регіональні філії Суспільного недільну літургію з храму Покрови Пресвятої Богородиці й Приснодіви Марії в Чернівцях.

UA: БУКОВИНА транслюватиме богослужіння за допомогою пересувної телевізійної станції із закритого храму, як того вимагають карантинні обмеження. 

На думку продюсера UA: БУКОВИНА Максима Волошина, пряма трансляція недільного богослужіння нині — одна з можливостей зупинити поширення COVID-19. 

 «У цей складний час ми хочемо запропонувати нашій аудиторії альтернативу відвідинам церкви — трансляцію недільного богослужіння наживо. Саме тепер великі скупчення людей можуть стати причиною швидкого поширення коронавірусу. Тому глядачі UA: БУКОВИНА матимуть змогу залишитися вдома», — каже Максим Волошин.

«Основна ідея в тому, щоб люди, які зазвичай ходять на недільні служби, могли залишитися вдома та не скупчуватися в одному приміщенні — так безпечно та зручно», — також розповів лінійний продюсер Українського радіо Буковина Павло Тодорович.

 «Богослужіння транслюватимуть у третю неділю Великого посту. У цей час віряни намагаються частіше відвідувати храми, більше молитися. Проте нинішня ситуація вимагає, аби ми всі залишалися вдома. Саме тому важливо, аби глядачі Суспільного могли долучитися до богослужіння, не покидаючи власних домівок», — переконана фахівчиня управління виробництва регіонального контенту UA: БУКОВИНА Юлія Мілімонко. Вона працюватиме в складі групи, яка вестиме недільний прямий ефір із храму. 

Початок богослужіння з храму Покрови Пресвятої Богородиці й Приснодіви Марії — о 9:30 у телеефірі Чернівецької, Закарпатської, Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської, Волинської, Рівненської, Житомирської, Вінницької, Черкаської, Сумської, Херсонської, Миколаївської, Дніпровської та Запорізької філій Суспільного.