Перша серія циклу документальних історій «Сильні» в ефірі UA: БУКОВИНА вже 12 жовтня

Перша серія циклу документальних історій «Сильні» в ефірі UA: БУКОВИНА вже 12 жовтня

11 жов. 2019

12 жовтня о 18:15 в ефірі Суспільного Буковини відбудеться показ першої програми із циклу документальних історій «Сильні». Це один із 11 нових проєктів, що були відібрані в перших двох хвилях конкурсу та пройшли підготовку з командою продюсерів.

Кожна передача циклу – це історія про людей, котрі опинившись у складних обставинах, не впадають у відчай та досягають успіху в обраній сфері діяльності.

«Це перший досвiд роботи з  пропiтченими проєктами для UA: ДНІПРО. Хочемо, аби вже наприкiнцi вересня-початку жовтня глядачi суспiльного в Днiпрi побачили цей проект, що надихає на звершення. Короткi документальнi фiльми про сильних духом людей  чудовий формат для нашого каналу. Зараз команда працює над пiлотом», — прокоментувала продюсерка філії UA: ДНІПРО Оксана Цибуля.

Важливою вимогою до всіх проєктів, відібраних на конкурсі, стала регіональна складова: кожен із них, розповідає про історію чи визначних земляків, про туристичні цікавинки чи корупцію, але обов’язково – про регіон, у якому мовить відповідна філія Суспільного.

«Ми розраховуємо, що зможемо показати ці проєкти не тільки в ефірі регіональних мовників, а й на загальнонаціональних платформах. Для продюсерів філій  це новий виклик, адже, з одного боку, ніхто краще за них про свій регіон не розповість, а з іншого  проєкти мають бути зрозумілі та цікаві й сусідам, аби привабити до себе туристів, привернути увагу найвищих щаблів влади чи просто  викликати гордість за свою країну та громадян», — сказала генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Як розповіла авторка проєкту «Сильні» Оксана Коновець, ідея його створення виникла після зйомок програми про чемпіонат України з волейболу сидячи: 

«Тоді я познайомилася з дуже сильними людьми  це і паралімпійці, і ветерани АТО, переселенці, і просто люди на візочках. Вони завзято боролися за перемогу, сміялися та раділи. Тоді ж я подумала, що кожен з них гідний окремої розповіді, настільки вони вразили мене своїм оптимізмом. Тому коли з’явилася можливість подати свій проєкт на пітчинг, я нею скористалася, і цикл документальних фільмів «Сильні» був відібраний у першій хвилі». 

За словами Оксани Коновець, героями фільмів проєкту будуть лікар, лікарняний клоун, балерина та люди інших професій, що належать до національних меншин, мають інвалідність, стали вимушеними переселенцями тощо. 

«Всіх їх об’єднує одне – у складних умовах вони не опустили руки, а почали багато працювати над собою і домоглися успіхів. Такі люди надихають та є прикладом. Ми хочемо прожити один день з нашими героями, щоби якомога правдивіше показати, що стоїть за їхніми успіхами... Які мої очікування від проєкту? Усвідомлюю, що це буде важко. Але сподіваюсь, що в нашої команди все вийде», — поділилася Оксана Коновець.

Щоб не пропустити початок ефірів проєкту «Сильні», стежте за програмою телеканалу UA: БУКОВИНА.