Історія сім’ї з тимчасово окупованого Маріуполя — на Суспільне Чернівці

Історія сім’ї з тимчасово окупованого Маріуполя — на Суспільне Чернівці

29 лют. 2024

До другої річниці вторгнення росії на територію України команда Суспільне Чернівці відзняла історію сім’ї Савосіних, яка виїхали з окупації у Чернівці. Вони не мають рідних у Чернівцях й починати з нуля у новому місті було складно.

Читайте також: «Суспільне. Студія» — оновлений всеукраїнський щоденний інформаційний проєкт Суспільного

Кароліна Савосіна два роки тому виїжджала з тимчасово окупованого Маріуполя з новонародженою дитиною. Коли російські військові автоматами вказували шлях — жінка йшла в іншу сторону під обстріли, бо не хотіла в росію. А на блокпостах щипала доньку, щоб заплакала, бо так російські військові пропускали швидше. Донька Анна мала народитися в кінці березня 2022 року в пологовому будинку №3 у Маріуполі. Але після початку повномасштабного вторгнення російські війська почали обстрілювати місто 9 березня вони розбомбили пологовий.

Зараз Кароліна з чоловіком самі працюють в магазині, бо не мають грошей, щоб платити зарплату найманому працівнику. Вони працюють по пів дня та міняються, щоб хтось один залишався з дитиною.

Як сім’я Савосіних адаптувалася у Чернівцях, почала власний бізнес та чи досі потребує виплат для ВПО дивіться у матеріалі Суспільного.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатека — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

У Чернівецькій області 一  це телеканал Суспільне Чернівці, Українське Радіо Чернівці та цифрові платформи: