«Крим: 10 років окупації»: де дивитися на Суспільному

«Крим: 10 років окупації»: де дивитися на Суспільному

22 лют. 2024

26 лютого о 21:00 дивіться на телеканалах Суспільне Крим, Суспільне Чернівці, інших місцевих каналах Суспільного (Суспільне Київ, Суспільне Миколаїв, Суспільне Харків тощо), каналі Суспільне Новини прем’єру документального проєкту про реалії життя на окупованому росією півострові «Крим: 10 років окупації». У діджиталі прем’єра відбудеться на ютуб-каналі Суспільне Крим.

«Крим має особливу цінність для держави-агресора в її людиноненависницькій ідеології й нам треба цьому протидіяти. Півострів є частиною території української держави й без визволення Криму неможливо говорити про відновлення територіальної цілісності України. Визволення, деокупація й майбутня реінтеграція Кримського півострова — це не тільки про наших співгромадян в окупації. Це також про переусвідомлення місця Криму в нашій державі, визначення ролі корінних народів й визволення від хибних наративів в головах усього суспільства», — каже Руслан Халапов, виконавчий продюсер Суспільне Крим, автор ідеї та продюсер проєкту «Крим: 10 років окупації».

 Читайте також: #10роківокупації: флешмоб на підтримку борців за звільнення Криму

Нагадаємо, «Крим: 10 років окупації» — документальний проєкт Суспільне Крим про реалії життя в окупованому росією півострові. Глядач зможе простежити розвиток подій на півострові, пригадати, як все відбувалось, які настрої насправді були у жителів Криму та як рф почала жорстко переслідувати тих, хто не погоджувався з окупацією півострова.

Герої фільму «Крим: 10 років окупації»: 

  • Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу;
  • Таміла Ташева, постійна представниця Президента України в АР Крим та м. Севастополі;
  • Аліна Фролова, заступниця голови правління Центру оборонних стратегій;
  • Владислав Селезньов, начальник пресслужби Генерального штабу ЗСУ (2014-2017);
  • Азіз Умеров, брат політичної ув’язненої Леніє Умерової;
  • Рустем Скибін, кераміст;
  • Айдер Рустемов, Муфтій Духовного управління мусульман АР Крим та м. Севастополя;
  • Алім Алієв, заступник генерального директора Українського інституту;
  • Арслан Місіратов, голова Кримської організації військових та учасників бойових дій;
  • Олександра Єфименко, журналістка;
  • Мартін-Олександр Кислий, історик.

У фейсбук-мережі стартував флешмоб, ініційований Суспільне Крим, із хештегом #10роківокупації в підтримку тих, хто бореться за звільнення Криму, і в пам’ять про людей, загиблих від окупаційного режиму. Користувачі діляться власними спогадами, пов’язаними з півостровом. У кожного вони різні: про втрату дому, боротьбу за права, безпеку рідних чи теплий спогад з відпочинку. Запрошуємо розповідати у постах в соцмережах, показувати у фото, яким був Крим для вас до окупації чи яким став зараз — із хештегом #10роківокупації. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні. 

У Чернівецькій області 一  це телеканал Суспільне ЧернівціУкраїнське Радіо Чернівці та цифрові платформи: