Зимові Чернівці 1978 року — відеознахідка Суспільне Медіатека

Зимові Чернівці 1978 року — відеознахідка Суспільне Медіатека

19 лют. 2024

Архівні кадри зимових Чернівців, відзняті у грудні 1978 року, опубліковані на платформі унікальних архівних відео- та аудіозаписів від 1950-х років і до сьогодні Суспільне Медіатека.

На відео — Театральна площа та Драмтеатр ім. О. Кобилянської, вулиця Головна (стара назва — Леніна), Соборна площа (стара назва — Радянська) та монумент Перемоги на честь перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, вулиця Героїв Майдану (стара назва — Червоноармійська). 

На фото праворуч — сучасний вигляд Соборної площі, де колись стояв монумент Перемоги на честь перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років (фото ліворуч).

Читайте також: Суспільне Медіатека — відкрита платформа унікальних архівних відео та аудіо Суспільного

Кадри показують нам універмаг «Рязань», тогочасний транспорт у центрі Чернівців, засніжені вулиці та сквери, приготування до зустрічі Нового року. 

На фото ліворуч — універмаг «Рязань» на вулиці Червоноармійській у 1978 році. Замість нього сьогодні інша будівля на вулиці із сучасною назвою Героїв Майдану (на фото праворуч).

Дивіться повне архівне відео зимових Чернівців 1978 року за посиланням на сайті Суспільне Медіатека.

 

Повні версії архівних матеріалів доступні для перегляду на платформі Суспільне Медіатекаhttps://mediateka.suspilne.media/. Команда запрошує користувачів разом вдосконалювати платформу: залишайте пропозиції у формі зворотного зв’язку у правому нижньому куті сайту.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення отримало у спадок після реформування державних телеканалів і радіо неосяжні масиви відео та аудіоданих — не лише центрального телебачення та радіо, а й усіх обласних телерадіокомпаній. Разом із партнерами команда розпочала оцифровувати ці записи, впорядковуючи їх у каталоги та вивантажувати на платформу Суспільне Медіатека, де подивитися чи послухати їх зможе кожен.  Суспільне Медіатека стане помічницею для усіх, хто цікавиться українською історією, досліджує історичні події й персоналії, розповідає про них у медіа чи вивчає історію, щоб зробити її своєю професією. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

* Проєкт співпраці Суспільного Мовлення та Європейського Союзу в особі Європейської комісії «Капіталізація аудіовізуальних архівів НСТУ для залучення громадськості в Україні» триватиме три роки й три місяці — із 2021 до початку 2025-го.

Проєкт виконується за фінансової допомоги Європейського Союзу. Зміст документів та матеріалів в рамках цього проєкту є виключною відповідальністю АТ «НСТУ», і ні за яких обставин не може розглядатися як такий, що відображає позицію Європейського Союзу.