«Україні – 28. Так, підтверджую!»  –  новий спецпроэкт до Дня Незалежності на UA: БУКОВИНА

«Україні – 28. Так, підтверджую!» – новий спецпроэкт до Дня Незалежності на UA: БУКОВИНА

23 сер. 2019

До Дня Незалежності  Суспільний мовник Буковини  підготував спецпроэкт «Україні – 28. Так, підтверджую!». 

24 серпня протягом дня на телеканалі UA: БУКОВИНА транслюватимуться відео з чернівчанами, які розповідатимуть про те, як вони  живуть у країні, котра 28 років тому виборола право на суверенність та що ця суверенність для них означає.  

Кожен відеоролик – це коротке інтерв’ю  оповідача, його роздуми сповнені різними емоціями: сумом,  гордістю чи надією. Кожен з них розповідає про щось своє.

Зокрема, письменник Олександр Бойченко про незалежність України каже так:  «Озираючись на 28 минулих років, у різні часи вона мені уявлялася по-різному, і в різні часи я по-різному її оцінював. То мені здавалося, що вона абсолютно бутафорська, то мені здавалося, що ми навіть ту бутафорську от-от втратимо». 

А от Павло Катеринчук, викладач Чернівецького національного університету розповідає: «Незалежність України для мене гордість, втіха, що за 28 років, така багата країна, яку обкрадали її ж громадяни стільки часу, змогла  вистояти і почати все заново».

Підприємиця Марина Кирилюк, реформаторка Тетяна Татарчук, громадська активістка  Наталія Гусак, політолог Ігор Буркут також розкажуть про «свою» незалежність України вже 24 серпня на UA: БУКОВИНА.   Усі 6 відеороликів можна буде переглянути також на сторінці Суспільного Буковини у мережі  Фейсбук.

«Цей спецпроєкт – можливість глядачам нагадати собі, що для них означає незалежність України. Це пусте місце чи нові можливості? Труднощі чи шлях до самовдосконалення? Ми звикли, що 24 серпня це нагода відпочити від спекотних робочих буднів. Та події декількох останніх років доводять, що цей день не є черговим вихідним. Надіюся, що ми зможемо переосмислити та осягнути цінність незалежності України», – коментує продюсер Чернівецької філії Суспільного мовника Максим Волошин.