«Кримське питання» на Суспільне Чернівці: як протистояти російській пропаганді в освіті

«Кримське питання» на Суспільне Чернівці: як протистояти російській пропаганді в освіті

13 жов. 2023

Як росіяни через підручники й уроки в школах впливають на школярів в окупації та як Україна може цьому протистояти? Дивіться у новому випуску «Кримського питання» на Суспільному:

Читайте також: «Домівка на спині»: Суспільне презентувало фільм про долі українських біженців

Росія мілітаризує освіту та робить дітей об’єктами своєї пропаганди. З 2014 року окупаційна влада Криму змінювала шкільні підручники з метою виховати громадян, які готові воювати проти України. Те ж саме відбувається і на територіях, які росіяни окупували під час повномасштабного вторгнення. Про ситуацію в захоплених ворогом містах на півдні та сході України, як протистояти пропаганді в освіті — ведуча «Кримського питання» Олеся Вакуленко говоритиме з гостями випуску:

  • Валентиною Потаповою, керівницею напряму з національної адвокації у сфері освіти Центру громадянської просвіти «Альменда»; 
  • Альоною Романюк, головною редакторкою проєктів «НотаЄнота» і «По той бік путінської брехні»;
  • Денисом Чистіковим, заступником постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим; 
  • Олександром Самойленком, головою Херсонської обласної ради; 
  • Романом Власенком, головою Сєвєродонецької районної військової адміністрації.

Дивіться випуск «Кримського питання» в ефірі на сайтах національної мережі місцевих телеканалів Суспільного, а згодом шукайте на ютуб-каналі Суспільне Крим.

Токшоу «Кримське питання» виходить на місцевих каналах Суспільного Мовлення та на Суспільне Крим. Ведуча Олеся Вакуленко разом із гостями проєкту обговорює важливі аспекти з життя Криму, виклики, що постали перед жителями окупованого півострова, спільно шукають шляхи розв’язання проблем, спричинених анексією. Гостями «Кримського питання» є лідери думок, правозахисники, військові, представники влади, політичні в’язні та їхні рідні. Над проєктом працюють команда Суспільне Крим та місцеві команди Суспільного Мовлення.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.