Півфінали Чемпіонату світу з футболу серед жінок — дивіться на Суспільне Чернівці

Півфінали Чемпіонату світу з футболу серед жінок — дивіться на Суспільне Чернівці

14 сер. 2023

15 та 16 серпня на Чемпіонаті світу з футболу серед жінок, що триває в Австралії та Новій Зеландії, відбудуться півфінальні поєдинки. За місця у фіналі змагатимуться збірні Іспанії та Швеції, а також Австралії та Англії. Прямі трансляції матчів дивіться на Суспільне Чернівці, інших місцевих телеканалах Суспільного Мовлення (Суспільне Львів, Суспільне Черкаси, Суспільне Житомир та інші) та на сайті Суспільне Спорт.

Читайте також: Радіо Промінь шукає ведучого шоу «Ранок Про»

  • Іспанія – Швеція — 15 серпня, 11:00

Для збірної Іспанії це перший в історії вихід до півфіналів Чемпіонату світу. В 1/8 фіналу збірна Іспанії переграла збірну Швейцарії з рахунком 5-1, а у чвертьфіналі виявилася сильнішою за збірну Нідерландів (2-1). 

Для збірної Швеції це вже п’ятий півфінал на мундіалі, проте наразі лише в одному випадку шведки проходили до фіналу. В 1/8 фіналу збірна Швеції переграла чинних чемпіонів світу, збірну США (0-0 в ігровий час та 5-4 за пенальті). У чвертьфіналі шведки виграли у Японії з рахунком 2-1.

  • Австралія – Англія — 16 серпня, 13:00

Для збірної Австралії це буде дебютний півфінал на чемпіонатах світу. В 1/8 фіналу австралійки переграли збірну Данії з рахунком 2-0, а у чвертьфіналі у непростому поєдинку здолали француженок у серії післяматчевих пенальті (0-0 в основний час, та 7-6 за пенальті).

Для збірної Англії це буде третя спроба пробитися до фіналу на чемпіонаті світу, попередні дві — були невдалі. В 1/8 фіналу англійки в серії післяматчевих пенальті здолали збірну Нігерії (0-0 в основний час, та 4-2 за пенальті). У чвертьфіналі Англія виявилася сильнішою за Колумбію — підсумковий рахунок 2-1.

Зазначимо, матч за 3-тє місце відбудеться 19 серпня, а фінал — 20 серпня.

Ексклюзивні трансляції на місцевих каналах Суспільного Мовлення та на сайті Суспільне Спорт

Більше новин зі світу спорту читайте на сайті Суспільне Спорт.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини, радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

У Чернівецькій області 一  це телеканал Суспільне ЧернівціУкраїнське Радіо Чернівці та цифрові платформи: